Ingredienser
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl Arla Ko® vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl Arla Ko® vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.
- Bryn den i smör i en stekpanna.
- Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
- Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök.
- Häll det i formen.
- Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
- Strö ev över lite färsk oregano.
- Servera med frästa grönsaker. GI-inspirerat recept (medel).