Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Ingredienser

8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl Arla Ko® vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.
  • Bryn den i smör i en stekpanna.
  • Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
  • Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök.
  • Häll det i formen.
  • Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Strö ev över lite färsk oregano.
  • Servera med frästa grönsaker. GI-inspirerat recept (medel).