Bananbröd


1 bröd
  • 2 st mogna bananer
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl fil eller kvarg
  • 0,5 dl flytande honung

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200° och smörj bakformen.
  2. Skala och mosa bananerna.
  3. Blanda de torra ingredienserna vid sidan om, inklusive solrosfröna. För ett grövre bröd kan hälften av vetemjölet bytas mot grahamsmjöl. Rör sedan ner kvarg, honung och banan.
  4. Häll ner smeten i bakformen. För att få ett ännu vackrare yttre kan pumpafrön läggas i formen innan smeten hälls i. Grädda i ugnens nedre del i ca 1 timme.
  5. Ta ut brödet ur formen och låt svalna på ett galler.