DU BEHÖVER
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 150 vanlig ugn och 130 grader varmluft.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
- Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
- Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
- Låt morotskakan svalna.
Cream Cheese Frosting
- Vispa alla ingredienser krämigt.
- Bred frostingen över morotskakan.
- Dekorera med kristyrmorötter.
Recension: Absoluta favoritkakan hemma hos Månssons, bättre bild kommer, hann inte fotografera förrän den nästan var slut. Bra betyg:)