Entrecote med medelhavsgrönsaker

Ingredienser

4 port

4 skivor entrecôte à 150 g

Marinad:
rivet skal och saft av 1 citron
2 tsk hackad färsk timjan
1 tsk hackad färsk rosmarin
1 hackad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ dl olivolja

4 kvisttomater
1 rödlök
1 röd paprika
1 zucchini
1 aubergine
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1-2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 krm torkad chili
1 kruka basilika

2 dl  crème fraiche gourmet getost,honung,rosmarin

Gör så här

Blanda ingredienserna till marinaden. Marinera köttet i hälften av marinaden 20 min.

Sätt ugnen på 225°.

Dela tomaterna på mitten. Skala och skär rödlöken i ½ cm tjocka ringar. Dela paprikan i 4 bitar. Skala zucchini och aubergine och dela dem i grova bitar. Lägg grönsakerna på en plåt och rosta i mitten av ugnen 15-20 min. Blanda vinäger, olivolja, torkad chili, flingsalt och peppar och ringla över. Riv basilikan och strö över grönsakerna.

Grilla eller stek biffarna 1-2 min på varje sida. Pensla dem med resten av marinaden. Servera med grönsaker och crème fraiche.

Recension: Ej testad