Ingredienser
1 msk
| |
1 tsk
| |
2 krm
| |
liten burk ansjovisfiléer, (
| |
2 msk
| |
1 msk
|
Syltade rödbetor
ättiksprit, (12 %)
| |
vatten
| |
1 msk
|
Garnering: smörgåskrasse
Tillagning
1. Skär köttet i fyra bitar. Skala och skär lök och morot i mindre bitar. Bryn kött, lök och morot i smöret i en stekgryta. Krydda med salt och peppar.2. Lägg i övriga kryddor och häll på spadet från ansjovisen. Tillsätt vatten och fond. Låt koka utan lock tills köttet är mört, ca 3 timmar.
3. Koka rödbetorna mjuka i vatten ca 40 min. Koka ihop ättika, socker, vatten och senapsfrön. Låt kallna. Skala och skär betorna i klyftor. Lägg dem i ättikslagen och låt ligga 2-3 timmar, eller över natten, så att smaken hinner mogna.
4. Ta upp kött och grönsaker med hålslev. Red av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Lägg köttet i såsen före servering. Lägg upp kött och sås på tallrikar och garnera med ansjovisfiléer och krasse. Servera med rödbetor och kokt potatis.