Kalops på hel högrev och syltade rödbetor


Ingredienser

Syltade rödbetor

400 g
1 dl
ättiksprit, (12 %)
2 dl
2 dl
vatten
1 msk

Garnering: smörgåskrasse

Tillagning

1. Skär köttet i fyra bitar. Skala och skär lök och morot i mindre bitar. Bryn kött, lök och morot i smöret i en stekgryta. Krydda med salt och peppar.
2. Lägg i övriga kryddor och häll på spadet från ansjovisen. Tillsätt vatten och fond. Låt koka utan lock tills köttet är mört, ca 3 timmar. 
3. Koka rödbetorna mjuka i vatten ca 40 min. Koka ihop ättika, socker, vatten och senapsfrön. Låt kallna. Skala och skär betorna i klyftor. Lägg dem i ättikslagen och låt ligga 2-3 timmar, eller över natten, så att smaken hinner mogna.
4. Ta upp kött och grönsaker med hålslev. Red av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Lägg köttet i såsen före servering. Lägg upp kött och sås på tallrikar och garnera med ansjovisfiléer och krasse. Servera med rödbetor och kokt potatis.