Kanderade äpplen

Ingredienser

Gör så här

Barn bör inte göra detta utan uppsikt av en vuxen person. Hett socker ger brännskador! Sockertermometer behövs.

1. Häll socker och vatten i en kastrull. Smält försiktigt sockret i kastrullen. Låt sedan blandningen koka med en sockertermometer till ca 140°C. Ta av från värmen.
2. Kapa blompinnarna så att du får 15 cm långa skaft. Tryck ner dem i öpplets stjälksia. Strö ut ett generöst lager kokos på en bricka. Doppa äpplenan i omgångar i den heta lagen. Låt rinna av lite mot kastrullkanten. Ställ över på kokosbädden. Låt svalna (ej i kylskåp).
3. Smält chokladen. Låt den sedan svalna till ca 37°C, fingervarmt.
4. Ringla chokladen runt äpplena i en tunn stråle så att det blir lite spindelnätsliknande. Låt stå svalt.