Potatissallad med senapsfrön och bacon


  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 paket bacon (140 g)
  • 1 1/2 msk senapsfrön
  • 2 msk + 2 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 ask körsbärstomater (250 g)
  • 1/2 rödlök
  • raps- eller olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C. Dela ev större potatisar och lägg dem i en långpanna. Ringla över 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills potatisen är färdig. Låt svalna något.
2. Strimla baconet och stek det krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Hetta upp 1 msk olja på medelvärme i en stekpanna. Lägg i senapsfröna, täck med lock och låt fräsa tills fröna börjar poppa. Tillsätt 2 msk äppelcidervinäger. Låt koka 1-2 minuter.
4. Blanda resten av äppelcidervinägern med rosmarinen, majonnäsen och persiljan (spara lite till garnering). Halvera körsbärstomaterna. Skala och hacka rödlöken.
5. Blanda potatisen med baconet (spara lite till garnering), senapsfräset, dressingen, tomaterna och rödlöken. Garnera med bacon och persilja.