Ingredienser
Gör så här
1. Blötlägg svampen i 3 dl vatten.
2. Skala och dela morötterna på mitten i 6–7 cm långa bitar. Dela dem sedan på längden i 4–6 delar, beroende på hur tjocka de är. Vill man vara riktigt proffsig skär man fyrkantiga stavar.
3. Stek morotsstavarna i olivolja på hög värme i en stor stekpanna några minuter, tills de fått lite färg.
4. Häll av svampen, spara2 dl vatten. Krama ur svampen lite extra. Stek den med morötterna några minuter. Ta åt sidan.
5. Blanda kalvfonden med2 dl svampvatten i en liten kastrull. Vispa ner majsstärkelsen. Koka upp och låt sjuda i några minuter.
6. Repa/dra av timjanbladen. Vänd ner dem, persilja och parmesan i morotsblandningen. Häll över såsen, vänd runt och koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.
2. Skala och dela morötterna på mitten i 6–7 cm långa bitar. Dela dem sedan på längden i 4–6 delar, beroende på hur tjocka de är. Vill man vara riktigt proffsig skär man fyrkantiga stavar.
3. Stek morotsstavarna i olivolja på hög värme i en stor stekpanna några minuter, tills de fått lite färg.
4. Häll av svampen, spara
5. Blanda kalvfonden med
6. Repa/dra av timjanbladen. Vänd ner dem, persilja och parmesan i morotsblandningen. Häll över såsen, vänd runt och koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar.