Matjessill med brynt smör



 

Ingredienser

  • 1 burk matjessillfiléer (à 570 g)
  • 1 tomat
  • 1 gul lök
  • 4 kokta färskpotatisar
  • 2 msk smör
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk ketjap manis (1 msk kan bytas mot 1/2 msk vanlig soja)
  • 1/2 msk flytande honung
  • salt och peppar
  • dillkvistar till garnering

Gör så här


Receptet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.
  1. Kärna ur tomaten och tärna den fint. Skala och finhacka löken.
  2. Skiva potatisen och lägg den i bottnen på en form med kanter. Skär sillfiléerna i lite större bitar och lägg ovanpå.
  3. Bryn smöret och lägg i tomaterna, löken och gräslöken. Rör i sojasåsen. Häll smör-och grönsakshacket över sillen.
  4. Krydda med salt och peppar. Garnera med dill.