Vinbakad klyftpotatis


Vinbakad klyftpotatis

Ingredienser

 900 g potatis (gärna sparrispotatis, asparges)

 2 dl vitt vin

 2 msk dijonsenap

 2 pressade vitlöksklyftor

 1 msk torkade örter (t ex timjan och rosmarin)

 1/2 dl olivolja

 3/4 tsk salt

 

Gör så här

 

 1.Sätt ugnen på 200°C.

 2.Skär potatis i klyftor och lägg i en ugnssäker form.

 3.Vispa ihop vitt vin, dijonsenap, pressade vitlöksklyftor, torkade örter, olivolja och salt. Häll det över potatisen och blanda runt. Täck formen med folie. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter.

 4.Ta av folien och låt potatisen få färg i ytterligare 10–20 minuter. Rör då och då. Strö över lite flingsalt vid servering.