1 kg
|
kycklinglårfiléer |
---|---|
1 st
|
lök, stor gul |
2 st
|
vitlöksklyftor |
2 msk
|
rapsolja |
1 tsk
|
salt, + 0,5 tsk salt |
0,5 tsk
|
svartpeppar, nymald |
1 tsk
|
oregano |
3 msk
|
tomatpuré |
1 st
|
hönsbuljongtärning |
5 dl
|
vatten |
1 burk
|
tomater, (400 g) hela |
3 dl
|
vitt vin, casal di serra |
500 g
|
champinjoner |
1 msk
|
smör |
1 krm
|
vitpeppar, nymald |
1 burk
|
bönor, (400 g) stora vita |
1 st
|
haricots verts, (250 g) paket |
1 kruka
|
timjan, färsk
|
Tillagning
1. Putsa och skär kycklinglårfiléerna i stora bitar. Skala, finhacka och stek lök och vitlök i olja. Låt kycklingen fräsa med en stund på hög värme. Krydda med 1 tsk salt och svartpeppar.
2. Tillsätt oregano, tomatpuré, buljongtärning, vatten, tomater och vin. Låt puttra under lock 20-30 min.
3. Ansa och skär svampen i skivor. Bryn smöret och stek svampen på hög värme. Krydda med 1/2 tsk salt och vitpeppar.
4. Skölj bönorna i kallt vatten. Lägg dem i grytan tillsammans med svamp och haricots verts. Koka ytterligare 5 min. Hacka timjanen fint. Rör ner den strax före servering. Servera grytan med bröd.
2. Tillsätt oregano, tomatpuré, buljongtärning, vatten, tomater och vin. Låt puttra under lock 20-30 min.
3. Ansa och skär svampen i skivor. Bryn smöret och stek svampen på hög värme. Krydda med 1/2 tsk salt och vitpeppar.
4. Skölj bönorna i kallt vatten. Lägg dem i grytan tillsammans med svamp och haricots verts. Koka ytterligare 5 min. Hacka timjanen fint. Rör ner den strax före servering. Servera grytan med bröd.