Kycklinggryta med vitt vin och bönor

6 pers                          

 

 

1 kg
kycklinglårfiléer
1 st
lök, stor gul
2 st
vitlöksklyftor
2 msk
rapsolja
1 tsk
salt, + 0,5 tsk salt
0,5 tsk
svartpeppar, nymald
1 tsk
oregano
3 msk
tomatpuré
1 st
hönsbuljongtärning
5 dl
vatten
1 burk
tomater, (400 g) hela
3 dl
vitt vin, casal di serra
500 g
champinjoner
1 msk
smör
1 krm
vitpeppar, nymald
1 burk
bönor, (400 g) stora vita
1 st
haricots verts, (250 g) paket
1 kruka
timjan, färsk

 

Tillagning
1. Putsa och skär kycklinglårfiléerna i stora bitar. Skala, finhacka och stek lök och vitlök i olja. Låt kycklingen fräsa med en stund på hög värme. Krydda med 1 tsk salt och svartpeppar.
2. Tillsätt oregano, tomatpuré, buljongtärning, vatten, tomater och vin. Låt puttra under lock 20-30 min.
3. Ansa och skär svampen i skivor. Bryn smöret och stek svampen på hög värme. Krydda med 1/2 tsk salt och vitpeppar.
4. Skölj bönorna i kallt vatten. Lägg dem i grytan tillsammans med svamp och haricots verts. Koka ytterligare 5 min. Hacka timjanen fint. Rör ner den strax före servering. Servera grytan med bröd.