Pepparkaks Whoopies:
100g
smör
1½
dl socker
1
ägg
3dl
mjöl
2
tsk bakpulver
3
tsk kanel
1
tsk ingefära
1
tsk mald nejlika
3/4 dl mjölk
Vispa
smör och socker luftigt. Tillsätt ägget och vispa en stund till. Blanda mjöl,
bakpulver och kryddor i en bunke. Och vispa sedan ner det i smeten. Blanda
tillsist i mjölken. Rör tills allt precis blandat sig. Spritsa ut ca 5 kronors
stora klickar på en plåt med bakplåtspapper och grädda på 175 grader i ca 7-10
min. Kolla så de inte blir bränd. Låt svalna på galler.
Maräng
frosting:
2
äggvitor
1
dl socker
½
tsk vaniljessens
Vispa
äggvita och socker i en värmetålig skål över sjudande vatten. Vispa tills
marängen blivit 65 grader eller tills sockret har löst sig. (känn mellan
fingrarna) Ta av från vattenbadet och fortsätt vispa tills det svalnat och
blivit hård maräng. Vispa i vaniljextraket. Klicka ut på whoppisarna och sätt på
lock. Jag har toppat dem med vanlig glasyr gjort på florsocker och
vatten.