Skinkrullad på julskinka med rödkål, pepparrot och balsamreduktion

8 pers
Ingredienser:
600 g julskinka
3 dl rödkål, finstrimlad
2 äpplen
5 cm purjolök
3 dl crème fraiche
3 msk pepparrot, riven
salt och svartpeppar
Balsamreduktion
1 1/2 dl balsamvinäger
2 msk flytande honung
1/2 dl portvin
Skär tunna skivor av julskinkan och lägg dessa som lapptäcke på plastfolie. Skär rödkålen, äpplena och purjolöken i strimlor. Vispa crème fraiche hårt och blanda i grönsakerna och pepparroten. Smaka av med salt och svartpeppar. Bred ut fyllningen över skinkan, rulla ihop den, spänn plastfolien runt om och kyl. Skär upp rulladen i 2-centimetersbitar och lägg dem på ett fat, ringla över balsamreduktionen.
Balsamreduktion: Koka ihop ingredienserna tills det återstår cirka 1/2 dl.