| 2 st | purjolökar |
|---|---|
| 3 dl | vatten |
| 1 st | kött- & grönsaks-buljong, tärning |
| 400 g | kassler |
| 250 g | lasagneplattor, färska |
| 1 msk | smör |
| 2 dl | crème fraiche, lätt |
| 3 msk | senap, skånsk |
| 100 g | ost, gärna cheddar, riven, vällagrad |
Tillagning
1. Skölj och finstrimla purjolökarna. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Lägg i purjon och sjud den under lock ca 3 min. Sätt en sil över en skål och häll av purjon där så att buljongen samlas upp igen.
2. Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i tunna strimlor eller småbitar. Blanda dem med den lättkokta purjon. Lägg ut lasagneplattorna på köksbänken. Fördela purjo- och kasslerblandningen på plattorna och rulla ihop dem. Smörj en ugnssäker form och lägg rullarna tätt i den.
3. Häll den silade buljongen i en kastrull och blanda med crème fraiche och senap. Koka upp och blanda ner 2/3 av den rivna osten. Häll den varma såsen samt resten av osten över cannellonirullarna i formen och gratinera i nedre halvan av ugnen ca 20 min.
2. Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i tunna strimlor eller småbitar. Blanda dem med den lättkokta purjon. Lägg ut lasagneplattorna på köksbänken. Fördela purjo- och kasslerblandningen på plattorna och rulla ihop dem. Smörj en ugnssäker form och lägg rullarna tätt i den.
3. Häll den silade buljongen i en kastrull och blanda med crème fraiche och senap. Koka upp och blanda ner 2/3 av den rivna osten. Häll den varma såsen samt resten av osten över cannellonirullarna i formen och gratinera i nedre halvan av ugnen ca 20 min.
