Kassler Canneloni

Ingredienser
2 st purjolökar
3 dl vatten
1 st kött- & grönsaks-buljong, tärning
400 g kassler
250 g lasagneplattor, färska
1 msk smör
2 dl crème fraiche, lätt
3 msk senap, skånsk
100 g ost, gärna cheddar, riven, vällagrad

Tillagning

1. Skölj och finstrimla purjolökarna. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Lägg i purjon och sjud den under lock ca 3 min. Sätt en sil över en skål och häll av purjon där så att buljongen samlas upp igen.
2. Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i tunna strimlor eller småbitar. Blanda dem med den lättkokta purjon. Lägg ut lasagneplattorna på köksbänken. Fördela purjo- och kasslerblandningen på plattorna och rulla ihop dem. Smörj en ugnssäker form och lägg rullarna tätt i den.
3. Häll den silade buljongen i en kastrull och blanda med crème fraiche och senap. Koka upp och blanda ner 2/3 av den rivna osten. Häll den varma såsen samt resten av osten över cannellonirullarna i formen och gratinera i nedre halvan av ugnen ca 20 min.