800 g | högrev, eller benfri märgpipa |
---|---|
1 msk | smör till stekning |
½ dl | vatten |
1 st | gula lökar |
½ tsk | salt |
½ msk | paprikapulver |
1/4 del | citron, finrivet skal |
½ tsk | torkad timjan |
1 nypa | torkad mejram |
1 st | klyftor finriven vitlök |
½ tsk | hel stött kummin |
1 | cayennepeppar |
1 msk | olivolja |
½ l | vatten |
1 st | mörk oxbuljong, tärningar |
Tillbehör:
Gul paprika, grön paprika, bröd och matyoghurt. | |
---|---|
Tillagning
1. Putsa köttet och skär det rent från fett, senor och hinnor. Skär det i bitar, ca 2 x 2 cm. Fräs köttet i omgångar i smör i het panna. Lägg över det i en rymlig gryta efter hand. Vispa ur stekpannan med vatten och häll det över köttet.
2. Skala och grovhacka löken. Lägg den i grytan tillsammans med salt, paprikapulver, citronskal, timjan, mejram, vitlök, kummin, cayennepeppar, olivolja, vatten och smulade buljongtärningar. Rör om och koka upp.
3. Låt grytan sjuda på låg värme under lock 1 1/2–2 timmar tills köttet är riktigt mört. Låt grytan kallna. Frys ev in 3/4 i tre formar till senare tillfälle.
4. Strimla röd och gul paprika som får sjuda med ca 2 min före servering. Servera med bröd och yoghurt.
2. Skala och grovhacka löken. Lägg den i grytan tillsammans med salt, paprikapulver, citronskal, timjan, mejram, vitlök, kummin, cayennepeppar, olivolja, vatten och smulade buljongtärningar. Rör om och koka upp.
3. Låt grytan sjuda på låg värme under lock 1 1/2–2 timmar tills köttet är riktigt mört. Låt grytan kallna. Frys ev in 3/4 i tre formar till senare tillfälle.
4. Strimla röd och gul paprika som får sjuda med ca 2 min före servering. Servera med bröd och yoghurt.