Ingredienser
8-10 BUFFÉPORTIONER- 1,2 kg fläskfilé
MARINAD 1
- 2 vitlöksklyftor ,krossade
- 1 dl vatten
- 2 dl torrt vitt vin
- 1 dl Olivolja Extra Vergine
- 1 tsk torkad timjan
MARINAD 2
- 1 vitlöksklyfta , finhackad
- 1 röd chili , finhackad
- 3 msk soja
- 3 msk Balsamvinäger
- 1½ dl Olivolja Classico Extra Vergine
- 3 msk finhackad bladpersilja
- salt
- svartpeppar
Tips
Köttet kan förberedas upp till två dagar före festen. Marinad 2 passar utmärkt att också använda som sås när du ringlar det över det skivade köttet.Så här gör du
Vispa ihop ingredienserna till marinad 1. Lägg ner köttet och låt marinera ett par timmar, helst över natten. Tag upp och torka av köttet. Sätt ugnen på 175°. Bryn köttet i olivolja och lägg sedan över filén i en ugnsfast form. Stek klart i mitten av ugnen ca 20 minuter tills köttet har en innertemperatur på 70°. Rör ihop ingredienserna till marinad 2. Lägg ner det varma köttet i marinaden och låt stå minst 2 timmar i kylskåp (gärna längre). Vänd gärna köttet i marinaden en eller ett par gånger. Skiva upp köttet i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Ringla marinaden över köttet. Smaka av med salt, peppar och olivolja. Tips 1! Det är enkelt och smart att marinera genom att lägga köttet och marinaden i dubbla plastpåsar. Marinaden fördelar sig väl över köttet. Tips 2! Det går lika bra att grilla köttet innan du marinerar det för andra gången!Recension: Väldigt gott till buffébordet.