1 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
150 g smör (smält)
3 äggulor
5 msk mjölk
Marängsmet :
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
mandelspån
Fyllning eller dekoration:
3 dl vispad grädde
Rikligt med bär ( T ex hallon, björnbär, jordgubbar, blåbär eller vinbär.)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med sockerkaks-smeten :
Vispa ihop det smälta smöret med äggulorna och mjölken.
Blanda vetemjöl , strösocker och bakpulver i en annan skål och vispa ihop det med den flytande smeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Gör sen marängsmeten :
Vispa äggvitor, strösocker och vaniljsocker till en tjock maräng. (Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att smeten rinner ut!)
Bred ut marängen ovanpå den första smeten.
Strö över mandelspån.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min eller tills marängen fått lite färg.
Dela kakan på mitten och lägg bär och grädde på den ena halvan.
Lägg på den andra halvan. Garnera med bär och pudra över florsocker!
Fler än 8, gör en dubbelsats. Låt kakan vara som den är i långpannan utan att dela den på mitten.
Istället för att ha grädde och bär som fyllning, bre grädde över hela marängtäcket och garnera med massor av färska bär!
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
150 g smör (smält)
3 äggulor
5 msk mjölk
Marängsmet :
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
mandelspån
Fyllning eller dekoration:
3 dl vispad grädde
Rikligt med bär ( T ex hallon, björnbär, jordgubbar, blåbär eller vinbär.)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med sockerkaks-smeten :
Vispa ihop det smälta smöret med äggulorna och mjölken.
Blanda vetemjöl , strösocker och bakpulver i en annan skål och vispa ihop det med den flytande smeten.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Gör sen marängsmeten :
Vispa äggvitor, strösocker och vaniljsocker till en tjock maräng. (Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att smeten rinner ut!)
Bred ut marängen ovanpå den första smeten.
Strö över mandelspån.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min eller tills marängen fått lite färg.
Dela kakan på mitten och lägg bär och grädde på den ena halvan.
Lägg på den andra halvan. Garnera med bär och pudra över florsocker!
Fler än 8, gör en dubbelsats. Låt kakan vara som den är i långpannan utan att dela den på mitten.
Istället för att ha grädde och bär som fyllning, bre grädde över hela marängtäcket och garnera med massor av färska bär!