Welsh Rarebit med hemlagad chilichutney


 
 Ingredienser för chilichutney
 
  •  2 färska röda chilifrukter 
  • 2 mogna röda paprikor
  • olivolja
  • 1 medelstor rödlök, skalad och hackad
  • 1 kvist färsk rosmarin, plockad.
  • 2 lagerblad 
  • en liten bit kanelstång
  • havssalt 
  •  nymalen svartpeppar
  • ca 2 msk råsocker eller farin
  • 1-2 msk balsamvinäger 

4 port
 
Ingredienser för Welsh Rarebit
 
  • 2 stora frigående eller organiska äggulor
  • 150 g crème fraîche
  • 1 tesked Engelska senapspulver
  • ca 100 g färskriven cheddarost
  • havssalt
  • nymalen svartpeppar
  • 4 msk chili jam 
  • 4 x 2 cm tjocka skivor av god kvalitet bröd, (användning surdeg eller land stil)
  • Worcestershire sås efter smak
Gör så här:
Värm grillen. Vispa äggulorna med crème fraîche och senapspulver. Rör i osten och krydda med salt och peppar. 


Rosta dina brödskivor lätt på båda sidor. Stryk på ca en matsked chilichutney på varje skiva samt den goda blandningen av Welsh Rarebit genom att sprida det ända till kanten för att skorpan ska börja  brinna. Grilla tills det har smält och fått fin färg.  Skär med en kniv, kors och tvärs toppingen och ringla Worcestershire sås.

Recension: Detta är supergott på en fredag kväll. Vill man ha något extra, kan det vara gott med lite stekt färs över chilichutneyn och därefter Welsh Rarebit-blandningen.