Ingredienser för chilichutney
- 2 färska röda chilifrukter
- 2 mogna röda paprikor
- olivolja
- 1 medelstor rödlök, skalad och hackad
- 1 kvist färsk rosmarin, plockad.
- 2 lagerblad
- en liten bit kanelstång
- havssalt
- nymalen svartpeppar
- ca 2 msk råsocker eller farin
- 1-2 msk balsamvinäger
Värm en kastrull och häll i en skvätt olivolja. Lägg i lök, rosmarin, lagerblad och kanel och krydda med lite salt och peppar. När löken är mjuk och blivit söt och god, lägg i chili och paprikor, balsamvinäger och socker. Koka ihop till önskad konsistens för chutney.
4 port
Ingredienser för Welsh Rarebit
- 2 stora frigående eller organiska äggulor
- 150 g crème fraîche
- 1 tesked Engelska senapspulver
- ca 100 g färskriven cheddarost
- havssalt
- nymalen svartpeppar
- 4 msk chili jam
- 4 x 2 cm tjocka skivor av god kvalitet bröd, (användning surdeg eller land stil)
- Worcestershire sås efter smak
Rosta dina brödskivor lätt på båda sidor. Stryk på ca en matsked chilichutney på varje skiva samt den goda blandningen av Welsh Rarebit genom att sprida det ända till kanten för att skorpan ska börja brinna. Grilla tills det har smält och fått fin färg. Skär med en kniv, kors och tvärs toppingen och ringla Worcestershire sås.
Recension: Detta är supergott på en fredag kväll. Vill man ha något extra, kan det vara gott med lite stekt färs över chilichutneyn och därefter Welsh Rarebit-blandningen.