Mjuk maräng med kräm och bär
Ingredienser
Maräng
- 6 äggvitor
- 3 dl strösocker
- 2 dl rispuffar
- smält smör till pensling
- 2 dl kokosflingor
Kagekräm
- 10 äggulor
- 5 msk maizena
- 5 dl mjölk
- 5 dl kaffegrädde
- 1,25 dl strösocker
- 1 bunt färsk mynta
Mojitobär
- 2 l jordgubbar, rensade och halverade
- 125 g hallon
- 125 g björnbär
- 100 g röda vinbär
- 1 lime, saft och rivet skal
- mörk rom efter smak
- 1 bunt färsk mynta
Till garnering
Gör så här
- Maräng
Värm ugnen till 130 grader.
- Vispa äggvitor och socker pösigt. Vänd ner rispuffarna.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten på plåten och pensla det med smör. Fördela marängen på plåten och strö över rikligt med kokosflingor. Baka i ugnen i cirka 45 minuter.
- Ta ut kakan och vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper.
- Mojitobär
Blanda bären i en skål med limesaft och rom, hackad mynta och rivet limeskal. Låt marinera i 10–15 minuter.
- Kagekräm
Rör samman äggulor, maizena och 1 dl mjölk i en skål. Koka upp resten av mjölken med kaffegrädden, sockret och myntan. Häll den varma myntalagen över äggvispet och blanda runt med en visp.
- Koka försiktigt upp krämen i en kastrull under ständig vispning tills den tjocknar och blir slät. Ta kastrullen från värmen. Häll upp krämen i en ny skål och kyl ner den i ett isvattenbad eller i kylen. Tillsätt eventuellt lite vispad grädde om du vill ha en luftigare kräm vid servering.
- Bred ett tjockt lager kräm på den mjuka marängbotten. Lägg mojitobären över. Rulla försiktigt ihop marängen till en rulle och garnera med fler bär och myntablad.