Jacket potatoes med smörkokt lök
Ingredienser
Jacket potatoes
- 4 st bakpotatisar
- 1 dl persilja, hackad
- 3 msk smör
- 2 msk olivolja
- 0,5 st citron, rivet skal och saft
- 2 dl cheddarost, stark riven
- 0,5 st blomkålshuvud, i små buketter
- 2 st vitlöksklyftor
Lökkoket
- 4 st sommarlökar, gula
- 1 msk smör
- Vatten så att det täcker lökarna
- 2 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Nagga potatisarna med en gaffel och kör in i ugnen i cirka 1 timme beroende på storlek.
- Under tiden koka löken i smör och vatten, koka löken riktigt mjuk, den ska vara så kokt att man kan mosa den med en gaffel.
- När potatisarna är mjuka, halvera dom och gröp ur dom.
- Lägg potatis ”skrövset” i en stor skål, blanda ner löken och övriga ingredienser till potatisen.
- Ta dock bara hälften av osten, det andra ska vi ha till gratinering.
- Stöt det hela med en ballongvisp.
- Tillsätt lite av kokvattnet från löken för att få en bra konsistens.
- Smaksätt med salt och peppar.
- Fördela ut fyllningen i potatis skalen.
- Lägg potatisen på en plåt och fördela ut det sista av osten.
- Till servering, värm på och gratinera i ugnen eller grillen.
- Tips! kör potatisen i microvågsugnen i cirka 15 minuter för att förkorta tillagningen , frasa till dem i ugnen innan servering.