Cakepops

Cakepops - ca 20 st

  • 1 paket Ballerina kladdkaka
  • 50 gr Philadelphiaost
  • 100 gr mörk choklad (70%)
  • Strössel (valfritt, man kan även använda hackade nötter).

Gör så här:

  1. Blanda kakorna och philadelphiaosten i en mixer tills det blir en jämn smet.
  2. Rulla sedan små bollar och låt stelna i kylen (eller frysen någon minut).
  3. Smält choklad över ett vattenbad.
  4. Doppa varje cakepop-pinne i chokladen och tryck i varje boll.
  5. Sätt i kyl/frys igen.
  6. Chokladen fungerar som fixering så att cake-bollen inte ramlar av.
  7. Doppa sedan hela cakepopen i den smälta chokladen och dekorera med valfritt strössel. Jag valde en som är lätt att äta (många strössel är ju så stenhårda) med jordgubbssmak.
  8. Låt stelna i kylen tills de ska serveras.
  9. Dekorera gärna med ett sidenband och ställ i en behållare med socker.