Slow cooked ragu med gnocchi


Slow-braised Pork Ragu with Roasted Garlic Gnocchi



4 portioner

Ragu
1kg valfritt fläskkött
2 röd lök, skalad och grovt hackad
400g krossade tomater
1 msk tomatpuré
4 vitlöksklyftor, skalade, hela
2 msk valfri rubbkrydda eller grillkrydda
2 msk soja
1 msk rökt paprika
2 msk socker
salt and peppar efter smak

gnocchi
1 kg mjölig potatissort
vitlök, rostad
2 äggulor
3,4 dl mjöl
salt efter smak

alt köp färdiga gnocchis :)
  1. För att göra ragun, värm ugnen till 160 ° C.
  2. Placera köttet, lök, konserverade tomater, tomatpuré, vitlök, sojasås, kryddor, socker och salt och peppar i en stekgryta med lock. Lägg till en burk vatten (använd tomat burken) och lägg på locket.
  3. Placera i ugnen och låt steka i 3-4 timmar tills köttet är mört och drar isär lätt.
  4. Under tiden gör gnocchi.
  5. Placera potatisen på en plåt och grädda i ca 1 timme.
  6. Ta ut ur ugnen och låt svalna något. Halvera potatisen.
  7. Pressa rostad vitlök med handen och placera i skålen med potatis. Med hjälp av en potatis masher/gaffel, mosa potatisen. 
  8. Tillsätt äggulor och blanda väl.
  9. Tillsätt mjöl, 1,1 dl i taget och blanda försiktigt. Det är bäst att se till att dina potatis är helt torr innan du lägger i mjölet.
  10. När du har lagt tillräckligt med mjöl och resultatet blir en mjuk deg, gör bollar stora som tennis bollar rulla dem till långa remsor på ett mjölat bakbord. Klipp dem till 1 cm gnocchis och lägg dem på mjölat bord tills du är redo att laga dem. Om du vill kan du också använda en gaffel för att göra indrag i gnocchi som skapar små utrymmen att suga upp mer av ragu såsen.
  11. När köttet är kokt och mjukt, ta bort det från ugnen. Vrid upp värmen till 220 ° C. Dra isär köttet med två gafflar och placera tillbaka det i såsen. Justera smaksättning av såsen om det behövs. Sätt tillbaka ragun i ugnen och låt det fortsätta tillagas tills du är redo att servera den med gnocchi.
  12. Laga gnocchi, ta en stor kastrull med saltat vatten att koka och droppa ner gnocchi. När de flyter upp till ytan är de färdiga. Ta bort dem med en hålslev och lägg dem in i ragun.
  13. Servera genast.