Sugar Cookie








45 kakor

Ingredienser:
  •  675 ml mjöl
  •  1 1/2 tsk bakpulver
  •  1 tsk fint havssalt
  •  340 ml mjukt smör
  •  340 ml strösocker
  •  2 stora ägg
  •  1 msk vaniljextrakt
Gör så här:
  1. Värm ugnen till 190 grader och preparera bakplåtsklädda plåtar. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
  2. Lägg mjukt smör och socker i skål. Blanda grädde, smör och socker tillsammans på hög hastighet tills det är fluffigt. Tillsätt äggen och vaniljextrakt.
  3. Lägg i mjölblandningen. 
  4. Häll lite extra socker i en skål att rulla bollarna i. Skaka varje boll i sockerskålen och lägg sedan bollarna på plåten. Använd botten av ett dricksglas för att trycka ner på varje boll till en tunn cookie. 
  5. Grädda 9-11 minuter, tills kanterna är något gyllene.
Om man vill GLAZE: När cookiesen har kallnat, vispa 1 msk grädde, 1 tsk vaniljpulver. Vispa i 1,1 dl florsocker tills den är slät. Doppa varje kaka i glasyr. Låt överskottet att droppa bort, sedan placera dem tillbaka på bakplåtspapper torka.