Ingredienser 4 pers.
500 g färsk fläsksida, skivad eller hel.
Grön pesto/Arrabbiata pesto
Kebabsås
1 påse ost valfri smak
ca 1-2 msk Worcestershiresås
Gör så här:
Koka fläsksida ca 40-60 min med lagerblad, pepparkorn och morot. Under tiden skär ett gott bröd
t ex Grekiskt bröd på längden. Smöra på pesto eller/både och Arrabbiata-pesto. Vi tog ena halvan med Arrabbiat-pesto och den andra med grön pesto. Strö ost över. I slutet av kokning sätter man igång ugnen på 200 grader.
När fläsket är klart skiva upp i önskvärda mindre bitar. Stek i färska kryddor eller torkade kryddor
t ex rosmarin, timjan, basilika och oregano. Precis i slutet häll på ca 1-2 msk Worcestershiresås. Under tiden har man satt in mackorna på 200 grader tills de har fått fin färg ca 8-10 min.
Ta ut mackorna, lägg kött över och strö god salladsblandning på och till sist häll kebabsås över.
Lycka till!
500 g färsk fläsksida, skivad eller hel.
Grön pesto/Arrabbiata pesto
Kebabsås
1 påse ost valfri smak
ca 1-2 msk Worcestershiresås
Gör så här:
Koka fläsksida ca 40-60 min med lagerblad, pepparkorn och morot. Under tiden skär ett gott bröd
t ex Grekiskt bröd på längden. Smöra på pesto eller/både och Arrabbiata-pesto. Vi tog ena halvan med Arrabbiat-pesto och den andra med grön pesto. Strö ost över. I slutet av kokning sätter man igång ugnen på 200 grader.
När fläsket är klart skiva upp i önskvärda mindre bitar. Stek i färska kryddor eller torkade kryddor
t ex rosmarin, timjan, basilika och oregano. Precis i slutet häll på ca 1-2 msk Worcestershiresås. Under tiden har man satt in mackorna på 200 grader tills de har fått fin färg ca 8-10 min.
Ta ut mackorna, lägg kött över och strö god salladsblandning på och till sist häll kebabsås över.
Lycka till!