Kycklinggryta med lime och jordnötssmör

 




Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Curry

1 tsk

Chili flakes

1 tsk

Rapsolja

1 tsk

Jordnötssmör

2 msk

Honung, flytande

2 msk



  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela kyckling i mindre bitar.
  3. Värm olja i en panna och stek kycklingen. Krydda med curry och chili flakes och stek vidare tills kycklingen är genomstekt och gyllene.
  4. Blanda ihop jordnötssmör, honung, soja och vatten och häll i pannan. Blanda ihop med kycklingen och låt puttra ett par minuter.
  5. Finhacka salladslök och blanda ner i pannan tillsammans med rivet skal och saft från 1 lime. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med ris och limeklyftor. Toppa med koriander


Japansk soja

1 msk

Vatten

2 msk

Salladslök

1 knippe(n)

Lime

2 st

Koriander

1 kruka(or)