Ingredienser
Ris, okokt
2 dl
Kycklingbröstfilé
600 g
Curry
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Rapsolja
1 tsk
Jordnötssmör
2 msk
Honung, flytande
2 msk
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Dela kyckling i mindre bitar.
- Värm olja i en panna och stek kycklingen. Krydda med curry och chili flakes och stek vidare tills kycklingen är genomstekt och gyllene.
- Blanda ihop jordnötssmör, honung, soja och vatten och häll i pannan. Blanda ihop med kycklingen och låt puttra ett par minuter.
- Finhacka salladslök och blanda ner i pannan tillsammans med rivet skal och saft från 1 lime. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris och limeklyftor. Toppa med koriander
Japansk soja
1 msk
Vatten
2 msk
Salladslök
1 knippe(n)
Lime
2 st
Koriander
1 kruka(or)