Mamma Halinas polska piroger eller Łazanki


 Den här rätten är jag uppväxt med och har inte riktigt uppskattat den förrän nu, den kan även göras med pasta för att spara tid, men pannkakor och den stekta ytan som man får av olja är lite godare, köp färdiga frysta pannkakor, så slipper man ett moment. 



Ingredienser 4 pers: 

500 gram blandfärs
1/2 stor burk surkål med morot
2 salladslökar
Würze - Maggi, (buljong med smak av libbsticka), efter tycke och smak
salt och peppar
pannkakor eller pasta
Curry ketchup -  tillbehör




Gör så här: 
Stek färsen i olja eller smör och lägg i surkål och salladslök stek en stund till, smaksätt med Würze, peppar och salt och sedan är rätten färdig till att läggas på pannkaka som rullas ihop till ett paket som sedan steks i rapsolja. Vi äter traditionellt alltid detta med curryketchup
Finns att köpa, men annars blanda ketchup med curry.

Tips: Stek bara det ni orkar äta och lägg det andra i frysen. Bra och ha när man vill ha något snabbt och äta.