Misoglacerad Karl-Johansvamp toppad med friterad ingefära







 Gör så här: 

- 700 g karljohansvamp, gärna små  
- 75 g friterad ingefära  
- 1/2 kruka koriander  
- 1/2 fräsad rödlök  
- 1 msk friterad ingefära  
- 2 dl kokosmjölk  
- 2 tsk sesamolja  
- 2 tsk japansk soja  
- 50 g socker

GARNERING:

- 1 msk rostad sesamfrön, gärna både svarta och vita

Gör så här: Skala ingefäran. Skär den i tunna skivor, lägg dem på papper och friterad i olja ca 2 minuter. Lägg dem på hushållspapper för att torka. Rör ihop sesamfärs och socker.  
Stek svamp i olja tills den fått fin färg. Lägg i friterad ingefära för att få en fin touch.  
Värm kokosmjölk och tillsätt socker och sesamolja. Koka upp och låt småputtra i ca 10 min. Sila av såsen och servera med svamp och sesamfrön.  

Servera med ris eller nudlar.