Barbecuekyckling


  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 3 cm färsk ingefära

  • 1/2 röd chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk soja
  • 2 msk honung
  • 2 msk chilisås (ketchupsås)

  •  

    Gör så här

    1. Lägg kycklingen i en kastrull. Tillsätt grovhackad ingefära, chili och vitlök. Fyll upp med vatten så att det täcker kycklingen. Tillsätt resterande ingredienser.
    2. Koka kycklingen tills den är 70°C vid det tjockaste stället, ca 30 minuter. Lyft upp kycklingen och koka ner buljongen till ca 1 dl. Sila. Du har nu en fantastisk glaze.
    3. Dela kycklingen i 6 bitar eller trä upp på spett. Pensla med glaze och grilla tills ytan får vacker färg och kycklingen blivit genomvarm.