Mustig lammragu


  • Portioner: 6
Ingredienser

  • 800 g finskuret lammkött (av tex stek)
  • 8 dl kycklingbuljong (vatten + 3 tärningar)
  • 2 burkar passerade tomater (à 400 g)
  • 2 rödlökar
  • 300 g rotselleri
  • 300 g morötter
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 krm kryddpeppar
  • ca 1/2 kruka oregano
  • ca 1/2 kruka mejram



  • rivet skal från 2 citroner
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 250 g ricottaost till servering

Gör så här


1. Bryn köttet i olivolja, lite åt gången, tills det fått färg runt om. Lägg över i en stor gryta. Häll lite kycklingbuljong i stekpannan för att få med all god sky och häll sedan all buljong över köttet i grytan.
2. Tillsätt tomaterna i grytan och koka upp. Sänk värmen och låt puttra under lock i ca 1 1/2 timme, eller tills köttet känns mört och ragun är tjock.
3. Skala och grovhacka grönsakerna. Fräs dem i olivolja tills de mjuknat. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter.
4. Tillsätt grönsakerna i grytan och låt puttra i ytterligare 10 minuter. Tillsätt örtkryddor och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera grytan med ricotta och gärna hemlagad gnocchi. Sök recept "Hemlagad gnocchi".