Kyckling med marsalapasta


Antal portioner:4

Ingredienser
400400 g Rigatoni
4040 g smör
6600 g urbenat kycklinglår alt kycklingfilé
66 st salviakvistar, alt 1 msk torkad salvia
33 dl vispgrädde
1.51.5 msk kalvfond
22 msk finriven parmesan
11 dl Marsalavin, sött

Garnering
7070 g finriven parmesan
några salviablad
      
·       Gör så här

1. Värm en stekpanna och smält smöret på medelvärme. Skär kycklingen i ca 3 cm långa och1,5 cm breda bitar. Bryn tills de får färg, ca 3 minuter. Grovhacka salvian, lägg i tillsammans med kycklingen och stek ytterligare 3 minuter. Häll på vinet, grädden och kalvfonden, sänk värmen och låt såsen sjuda ihop medan pastan kokar, ca 10 minuter.

2. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

3. Häll av pastan, lägg ner pastan i stekpannan med såsen och tillsätt ca 2 msk finriven parmesan. Vänd ihop ordentligt. Lägg upp pastan och garnera med grovhackad färsk salvia och finriven parmesan.