Antal portioner:4
Ingredienser
400 g Rigatoni
40 g smör
600 g urbenat kycklinglår alt kycklingfilé
6 st salviakvistar, alt 1 msk torkad salvia
3 dl vispgrädde
1.5 msk kalvfond
2 msk finriven parmesan
1 dl Marsalavin, sött
Garnering
70 g finriven parmesan
några salviablad
40 g smör
600 g urbenat kycklinglår alt kycklingfilé
6 st salviakvistar, alt 1 msk torkad salvia
3 dl vispgrädde
1.5 msk kalvfond
2 msk finriven parmesan
1 dl Marsalavin, sött
Garnering
70 g finriven parmesan
några salviablad
· Gör så här
1. Värm en stekpanna och smält smöret på medelvärme. Skär kycklingen i ca 3 cm långa och1,5 cm breda bitar. Bryn tills de får färg, ca 3 minuter. Grovhacka salvian, lägg i tillsammans med kycklingen och stek ytterligare 3 minuter. Häll på vinet, grädden och kalvfonden, sänk värmen och låt såsen sjuda ihop medan pastan kokar, ca 10 minuter.
2. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
3. Häll av pastan, lägg ner pastan i stekpannan med såsen och tillsätt ca 2 msk finriven parmesan. Vänd ihop ordentligt. Lägg upp pastan och garnera med grovhackad färsk salvia och finriven parmesan.