Smörstekta pilgrimsmusslor med hollandaisesås



4 portioner

12 st pilgrimsmusslor
smör att steka i
knippe sparris
knippe ärtskott

sås:

100 g  smör

  • 2   äggulor
  • 3/4 tsk  dijonsenap
  • 3/4 msk  citronzest
  • ½ tsk  citronsaft
  •  salt och peppar
  •  ev. lite cayennepeppar

    1. Smält smöret på svag värme i en kastrull på spisen, håll varmt.
    2. Vispa äggulorna i en kastrull med försiktig värme tillsammans med senap, citronzest och citonsaft (ställ eventuellt kastrullen i vatttenbad över värme). Vispa tills äggblandningen tjocknar.
    3. Ta kastrullen från värmen och vispa ner det smälta smöret först droppvis, sedan i en tunn stråle. Se till att inte bottensatsen i smöret kommer med.
    4. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite cayennepeppar. 

    Recension:  Mycket god förrätt.