Giouvetsi - grekisk gryta


 
ca 1 kg högrev, fransyska eller lamm....

Lägg köttet i en gryta...lergryta om nnes..

Rulla in den i oregano, timjan och salvia och 15 ml citronjuice...

Häll en 1 burk tomatblandning av eget val...

I med 120 ml rödvin...... inte i munnen!!!!

Lika mycket vatten....nästan..

pressa 1 stor vitlöksklyfta och hacka i en halv gul lök..

Avsluta med att ta svartpeppar, olivolja och kanel på steken..

In med den i ugnen 1 1/2 timme 190 grader...vänd då o då... o lukta :-)

Koka Orzo/Risoni i 8 minuter.... lyft ut steken lägg i folie...

Blanda i orzo/Risoni i tomatgodiset......

Choppa upp köttet o lägg i skålar som klarar ugnsvärme...

Häll i tomat/orzo/Risoni blandningen över köttet....

Riv ost över..blanda gärna någon stark ost med parmesan....

Gratinera i ugn i 20 min......