Lägg köttet i en gryta...lergryta om nnes..
Rulla in den i oregano, timjan och salvia och 15 ml citronjuice...
Häll en 1 burk tomatblandning av eget val...
I med 120 ml rödvin...... inte i munnen!!!!
Lika mycket vatten....nästan..
pressa 1 stor vitlöksklyfta och hacka i en halv gul lök..
Avsluta med att ta svartpeppar, olivolja och kanel på steken..
In med den i ugnen 1 1/2 timme 190 grader...vänd då o då... o lukta :-)
Koka Orzo/Risoni i 8 minuter.... lyft ut steken lägg i folie...
Blanda i orzo/Risoni i tomatgodiset......
Choppa upp köttet o lägg i skålar som klarar ugnsvärme...
Häll i tomat/orzo/Risoni blandningen över köttet....
Riv ost över..blanda gärna någon stark ost med parmesan....
Gratinera i ugn i 20 min......