8 stycken
medel
över 45 min
Ingredienser
muffinsformar i papper
100 g digestivekex
50 g smör
3 dl Vispgrädde
100 g vit choklad
Till garnering:kakao
100 g digestivekex
50 g smör
3 dl Vispgrädde
100 g vit choklad
Till garnering:kakao
Gör så här!
Krossa kexen till smulor. Smält smöret och blanda ned kexsmulorna. Fördela i 8 muffinsformar (ta gärna dubbla formar så blir det stadigare). Tryck ihop
smulblandningen så det blir en kakbotten i varje form. Hetta upp 1/2 dl grädde i en kastrull. Bryt sönder chokladen, ta kastrullen från värmen och rör ned chokladen i grädden. Rör tills det smält. Låt svalna helt. Vispa under tiden resten av grädden och vänd ihop med den smälta chokladen. Fyll muffinsformarna med chokladgrädde och ställ dem kallt till servering, gärna i frysen i minst 30 minuter. Sikta över lite kakao vid servering.
smulblandningen så det blir en kakbotten i varje form. Hetta upp 1/2 dl grädde i en kastrull. Bryt sönder chokladen, ta kastrullen från värmen och rör ned chokladen i grädden. Rör tills det smält. Låt svalna helt. Vispa under tiden resten av grädden och vänd ihop med den smälta chokladen. Fyll muffinsformarna med chokladgrädde och ställ dem kallt till servering, gärna i frysen i minst 30 minuter. Sikta över lite kakao vid servering.