Pot-au-feu med kyckling och sensommarprimörer

 Gör så här 1. Gnid in kycklingfiléerna med 1 msk salt. Ställ i kylen och rimma ca 30 minuter.
2. Skala och hacka vitlöken. Mixa vitlök, crème fraiche och örter med stavmixer eller i matberedare.
3. Koka upp 1 liter vatten och kycklingfond i en stor kastrull.
4. Torka av kycklingen. Lägg den i kastrullen. Låt sjuda under lock tills kycklingen är genomkokt, det tar 5–10 minuter. Lyft upp den och lägg åt sidan. Spara buljongen.
5. Dela de största grönsakerna i bitar. Koka grönsakerna i buljongen, börja med dem som har längst koktid. Lägg i resten vart efter. Koka dem nästan mjuka under lock.
6. Blanda ut majsstärkelsen med 1 msk kallt vatten. Rör ner i grytan. Låt sjuda ca 2 minuter.
7. Blanda ner örtkrämen i buljongen och låt den bli varm. Smaka av med peppar.
8. Skär kycklingfiléerna i skivor på snedden. Lägg ner dem i örtsåsen. Servera i djupa tallrikar med ett gott surdegsbröd att doppa i såsen.