Tacopaj


6 portioner

      175-225 grader
  • Klöver50 g rumsvarmt smör
  • Klöver1 dl gräddfil
  • Klöver3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
Fyllning:
  • Klöver1 msk smör
  • Klöver0,5 hackad gul lök
  • Klöver400 g nötfärs
  • 100 g mexikansk kryddblandning, helst taco
  • Klöver2 dl tacosås, mild, medium eller stark
  • Klöver8 st hela eller delade cocktailtomater
  • 2 skivade jalapeño
  • Klöver3 ägg
  • Klöver2 dl gräddfil
  • Klöver1 krm nymalen svartpeppar (efter smak)
  • Klöver1,5 dl riven, lagrad ost, riven



















Gör så här

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Låt smöret vara kylskåpskallt om du mixar degen i matberedare. Tryck ut degen i en rund form som är 20 centimeter i diameter. Förgrädda skalet 10 minuter i 225 grader.

Fyllning

Fräs löken i smöret, tillsätt färsen och stek tills den är jämnt grynig. Rör då och då. Tillsätt kryddmix och tacosås och låt puttra någon minut. Fördela färsen i det varma pajskalet. Lägg på tomater och feferoni eller jalapeño. Vispa ihop ägg, gräddfil och svartpeppar och häll över färsen. Strö över ost och grädda mitt i ugnen, 30-40 minuter.