Balsamicofilé med tryffelkantareller med krämig potatisgratäng med jordärtkocka och parmesan

Ingredienser

Tryffelkantareller

Gör så här


  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung, salt och peppar i ca 3 minuter.
  3. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Bryn runt om i panna i smör eller olja. Salta, peppra och pensla på lite sås.
  4. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugn 20-25 minuter tills innertemperaturen når ca 67°C.
  5. Tryffelkantareller: Fintärna fläsk och äpple. Stek fläsk och kantareller knaprigt i panna och låt rinna av på papper. Blanda med äpple, tryffelolja och rucola.
  6. Skiva fläskfilén och ringla över såsen. Toppa med tryffelkantarellerna. Strö över lite flingsalt och svartpeppar. Servera med Krämig potatisgratäng med jordärtskocka och parmesan.

Ingredienser

Gör så här


  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala potatis och jordärtskocka och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och skiva schalottenlökarna.
  3. Fräs lök och bladspenat lätt i panna med lite smör. Varva detta med rotsakerna i en smord form och krydda med salt och peppar.
  4. Häll över ostsås och strö över riven parmesan. Tillaga i ugn ca 50 minuter tills rotsakerna är mjuka.