Balsamicofilé med tryffelkantareller med krämig potatisgratäng med jordärtkocka och parmesan
Ingredienser
Tryffelkantareller
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung, salt och peppar i ca 3 minuter.
- Putsa fläskfilén fri från hinnor. Bryn runt om i panna i smör eller olja. Salta, peppra och pensla på lite sås.
- Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugn 20-25 minuter tills innertemperaturen når ca 67°C.
- Tryffelkantareller: Fintärna fläsk och äpple. Stek fläsk och kantareller knaprigt i panna och låt rinna av på papper. Blanda med äpple, tryffelolja och rucola.
- Skiva fläskfilén och ringla över såsen. Toppa med tryffelkantarellerna. Strö över lite flingsalt och svartpeppar. Servera med Krämig potatisgratäng med jordärtskocka och parmesan.
Ingredienser
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala potatis och jordärtskocka och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och skiva schalottenlökarna.
- Fräs lök och bladspenat lätt i panna med lite smör. Varva detta med rotsakerna i en smord form och krydda med salt och peppar.
- Häll över ostsås och strö över riven parmesan. Tillaga i ugn ca 50 minuter tills rotsakerna är mjuka.