Bästa rostbiffen på potatisbädd
8 pers:
1 kg mjölig potatis
2,5 kg entrecote
salt och nymalen svartpeppar
olivolja
3 rödlökar, kluvna
4 oskalade vitlöksklyftor
2 fingerstora bitar ingefära, skalade och rivna
4 pressade vitlöksklyftor
några kvistar färsk rosmarin
värm ugnen till 225 grader. skala potatisen, skär den i stora bitar, koka den i saltat vatten i 15 min. häll av vattnet och skaka om
potatisen.
hetta upp en långpanna ovanpå spisen och häll i lite olja. gnid in köttet med salt och bryn det på alla sidor. ta pannan av värmen, lägg
löken och vitlöken i den och köttet ovanpå. stek i ugnen 30 min.
ta ut långpannan. lyft ur steken och sprid ut potatisen i pannan. gnid in steken med rosmarinbladen, den pressade vitlöken och den
rivna ingefäran. ställ in steken igen, låt steka färdigt i 1 1/2 tim. låt vila i 30 min.