Mängd: 4 portioner
Ingredienser
Pajdeg:
3 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
115 g Norrmejerier Smör
ev. 2 msk Norrmejerier crème fraiche,
gör degen spröd
Fyllning:
1 gul lök
1 morot
2 klyftor vitlök
en klick Norrmejerier Smör
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
salt och peppar
ev. 1 msk mjöl
1 stort ägg
200 g köttfärs
1 dl riven ost, gärna lagrad
Instruktioner
Värm ugnen till 225°. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll.Tumma ut degen i pajformen, spara gärna lite deg till dekoration, och ställ formen kallt en stund. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Skala och hacka lök, morot och vitlök. Fräs alltsammans i smör tillsammans med köttfärs och kryddor. Tillsätt tomatpuré och grädde och koka ihop i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ser det såsigt ut, strö på lite mjöl och koka ihop ytterligare. Tag pannan av värmen och rör ägget i färsen. Fördela köttfärsen i pajskalet, täck med ost och ev. degränder penslade med uppvispat ägg.Grädda pajen i 200° 20-25 minuter eller tills den stelnat och fått fin färg.
Skala och hacka lök, morot och vitlök. Fräs alltsammans i smör tillsammans med köttfärs och kryddor. Tillsätt tomatpuré och grädde och koka ihop i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ser det såsigt ut, strö på lite mjöl och koka ihop ytterligare. Tag pannan av värmen och rör ägget i färsen. Fördela köttfärsen i pajskalet, täck med ost och ev. degränder penslade med uppvispat ägg.Grädda pajen i 200° 20-25 minuter eller tills den stelnat och fått fin färg.