Ingredienser
4 st kycklingbröst
4 skivor vitt bröd till krutonger
olivolja
1 bunt romansallad
1 paket bacon
250 g riven/hyvlad Allerum Svecia
1 rödlök
salt, peppar och torkad rosmarin
Dressing:
1 ägg
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 dl olivolja
3 sardeller (valfritt)
1 tsk dijonsenap
1/2 klyfta vitlök
4 msk finriven Allerum Svecia
1 tsk honung
salt, vitpeppar och lite citronsaft
4 skivor vitt bröd till krutonger
olivolja
1 bunt romansallad
1 paket bacon
250 g riven/hyvlad Allerum Svecia
1 rödlök
salt, peppar och torkad rosmarin
Dressing:
1 ägg
1 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 dl olivolja
3 sardeller (valfritt)
1 tsk dijonsenap
1/2 klyfta vitlök
4 msk finriven Allerum Svecia
1 tsk honung
salt, vitpeppar och lite citronsaft
Gör så här!
Sätt ugnen på 175 grader. Stek kycklingen, krydda med salt, peppar och torkad rosmarin. När den fått yta, lägg i ugnsfast form för att sedan göras klar i ugnen. När kycklingen har en innertemperatur på 70 grader är den klar.
Skär brödskivorna i små kuber, lägg dem på plåt. Ringla olivolja över samt krydda med salt och peppar. Placera under kycklingen i ugnen. Ta ut när de fått färg. Stek baconet och låt vila tills allt skall blandas samman. Medan kycklingen blir klar kan ni börja med dressingen.
Sjud upp vatten i en liten kastrull och lägg i ägget 2–3 min. Spola det i kallt vatten, skala och mosa det i en skål. Blanda i vinäger och salt. Tillsätt olivolja droppvis under omrörning, sedan en jämn stråle och rör till en majonnäs.
Smaksätt majonnäsen med sardeller, dijonsenap, vitlök samt den rivna osten och honungen. Smaka av med salt, vitpeppar och citronsaft.
Skölj och riv romansalladen i mindre bitar i en skål. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med dressingen och vänd runt allt. Fördela salladen på fyra tallrikar, lägg på den stekta och skurna kycklingen, ett på varje tallrik. Strö avslutningsvis över ost, krutonger och bacon.
Skär brödskivorna i små kuber, lägg dem på plåt. Ringla olivolja över samt krydda med salt och peppar. Placera under kycklingen i ugnen. Ta ut när de fått färg. Stek baconet och låt vila tills allt skall blandas samman. Medan kycklingen blir klar kan ni börja med dressingen.
Sjud upp vatten i en liten kastrull och lägg i ägget 2–3 min. Spola det i kallt vatten, skala och mosa det i en skål. Blanda i vinäger och salt. Tillsätt olivolja droppvis under omrörning, sedan en jämn stråle och rör till en majonnäs.
Smaksätt majonnäsen med sardeller, dijonsenap, vitlök samt den rivna osten och honungen. Smaka av med salt, vitpeppar och citronsaft.
Skölj och riv romansalladen i mindre bitar i en skål. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda med dressingen och vänd runt allt. Fördela salladen på fyra tallrikar, lägg på den stekta och skurna kycklingen, ett på varje tallrik. Strö avslutningsvis över ost, krutonger och bacon.