Guldkaka


Recept: Guldkaka

4 st 
äggulor
2 dl  socker
75 gram  rumstempererat smör/margarin
1 st  citron, rivet skal av
2 tsk  bakpulver
3 dl  vetemjöl
1 dl  mjölk
Glasyr
1,5 dl  florsocker
1 msk  smör/margarin
1 msk  citronsaft
  varmt vatten

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör äggulor och socker vitt och pösigt.
  2. 2. Tillsätt matfett, citronskal, bakpulver och mjöl.
  3. 3. Häll i mjölken och rör smeten slät.
  4. 4. Häll smeten i en smord och bröad hålform, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
  5. 5. Låt kakan stå kvar i formen några minuter innan den stjälps upp på galler. Låt den kallna under formen, så håller den sig saftig.
  6. 6. Rör florsocker och matfett mjukt. Tillsätt citronsaft och några droppar varmt vatten. Bred ut glasyren över den svalnade kakan.