Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 100 g smör eller margarin
- 3 msk vatten
Äggstanning
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
Fyllning
- 3 dl riven kryddost
- 3 dl riven lagrad ost
- 1 dl finstrimlad purjolök
Detta recept har omvandlats ifrån orginalreceptets 18 st portioner.
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 18 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Pajdeg: Hacka ihop mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
- Kavla ut degen och ta ut rundlar med mått eller tryck ut degen i små runda aluminiumformar. Låt formarna stå kallt ca 30 minuter.
- Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
- Fyllning: Blanda osten och fördela i formarna, lägg på lite purjolök. Häll på äggstanningen.
- Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera pajerna ljumna till kräftor.