Ingredienser
| 2 burkar | kräftstjärtar, i lake (à 330 g) |
|---|---|
| 0,5 st | schalottenlök, liten |
| 1 st | vitlöksklyfta |
| 0,5 dl | rapsolja |
| 1 msk | worcestersås |
| 1 tsk | sambal oelek |
| 2 krm | salt |
| 2 dl | västerbottensost, grovriven |
| 2 msk | basilika, hackad |
| 2 msk | röd paprika, finhackad |
| 0,5 st | baguette, gärna italiensk |
| 2 msk | smör |
| 2 krm | vitlökspulver |
Tillagning
1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Blanda lök, olja, worcestersås, sambal oelek och salt. Vänd i kräftstjärtarna och låt marinera i kylskåpet ca 2 timmar.
2. Blanda osten med basilika och paprika.
3. Skär baguetten i 4 bitar. Bred dem med smör och pudra över vitlökspulvret.
4. Skeda på de marinerade avrunna kräftstjärtarna. Toppa med ostblandning. Hit kan förberedas.
5. Inför servering: Sätt ugnen på 225°. Gratinera smörgåsarna mitt i ugnen på bakpappersklädd plåt ca 10 min eller tills osten smält och fått fin färg.
2. Blanda osten med basilika och paprika.
3. Skär baguetten i 4 bitar. Bred dem med smör och pudra över vitlökspulvret.
4. Skeda på de marinerade avrunna kräftstjärtarna. Toppa med ostblandning. Hit kan förberedas.
5. Inför servering: Sätt ugnen på 225°. Gratinera smörgåsarna mitt i ugnen på bakpappersklädd plåt ca 10 min eller tills osten smält och fått fin färg.