Gratinerad kräftsmörgås




Ingredienser
2 burkar kräftstjärtar, i lake (à 330 g)
0,5 st schalottenlök, liten
1 st vitlöksklyfta
0,5 dl rapsolja
1 msk worcestersås
1 tsk sambal oelek
2 krm salt
2 dl västerbottensost, grovriven
2 msk basilika, hackad
2 msk röd paprika, finhackad
0,5 st baguette, gärna italiensk
2 msk smör
2 krm vitlökspulver

Tillagning

1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Blanda lök, olja, worcestersås, sambal oelek och salt. Vänd i kräftstjärtarna och låt marinera i kylskåpet ca 2 timmar.
2. Blanda osten med basilika och paprika.
3. Skär baguetten i 4 bitar. Bred dem med smör och pudra över vitlökspulvret.
4. Skeda på de marinerade avrunna kräftstjärtarna. Toppa med ostblandning. Hit kan förberedas.
5. Inför servering: Sätt ugnen på 225°. Gratinera smörgåsarna mitt i ugnen på bakpappersklädd plåt ca 10 min eller tills osten smält och fått fin färg.