Lindgårdens mazarinkaka
Sockerkakssmet
Smörj och ströbröa sockerkaksformen
Glasyr
Garnering
Sockerkakan: Sätt ugnen på 175ºC. Smält smöret och låt det svalna lite. Mal mandeln oskalad.Man kan byta ut bittermandeloljan till 3 rivna bittermandlar, isåfall riv dem med mandlarna. Blanda vetemjöl med vaniljsocker, bakpulvret och mandeln. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölblandningen och de malda sötmandlarna, bittermandeloljan och mjölken. Rör om och tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i en smord och ströbröad sockerkaksform eller ljutjärnsstekpanna, ca. 26 cm ø Grädda kakan i ca. 40-45 minuter. (Själv använde vi en stekpanna som ställdes på ett galler i botten av ugnen, gräddades i 40 min.). Blanda alla ingredienser till glasyren och bred ovanpå den avsvalnande kakan. Strö över 10-15 st hackade sötmandlar.