Beef Jerk med couscous och vitlöksyoghurt


 
 
 

Ingredienser

Jerkblandning:
0,5 dl vitvinsvinäger
1 grön peppar
1 tsk timjan
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
1 krm kanel
1 tsk honung
ca 600 g karré
1 burk svarta bönor
2 paprikor
1 röd lök

Sås:
2 dl yoghurt
0,25 solovitlök
1 krm salt
Olivolja över

Gör så här:

Blanda ihop Jerkblandningen och lägg i en stekgryta. Värm upp och lägg i tunt skivad karré. Låt det steka i lagom temperatur tills köttet börjar ta färg och blandningen börjar avdunsta något. Lägg i olja och lägg lock på och stek det på lägsta temperatur i 1 timme. Därefter lägg i svarta bönor, röd lök, paprikor och fortsätt steka under lock 30 min till.

Serveras till couscous, tacobröd, pitabröd.


Recension: Bellas egen kombo