Biff Strindberg med portvinssås


4 skivor
lövbiff, (à 150 g)
5
lök, färska
1
1 msk + 1 msk + 1 msk
2 msk
dijonsenap, gärna grovkornig
2 krm
svartpeppar, grovmald
1 tsk


Tillbehör
sparris, kokt


Sås
1 msk
1 1/2 dl
2 msk
portvin, rött
2 msk
kalvfond, konc. , eller oxfond
1 tsk
majsstärkelse, (Maizena)

Tillagning: 20 min

1. Ansa och skiva 2 lökar. Fräs dem i 1 msk smör. Blanda lök, senap och äggula. Salta och peppra köttet. Bred fyllningen på biffarna och vik ihop, fäst med tandpetare.

2. Ansa och halvera 3 lökar.  Stek dem på medelvärme i 1 msk smör tills de är helt genomstekta.

3. Stek biffarna i 1 msk smör i het stekpanna 2–3 min på varje sida. Ta upp biffarna och håll dem varma.

4. Vispa ur stekpannan med portvin, vatten och kalvfond. Sila skyn. Koka upp och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Vispa ner smör. Servera såsen till biffarna, sparris och färskpotatis.