4 skivor
|
lövbiff, (à 150 g)
|
5
|
lök, färska
|
1
|
|
1 msk + 1
msk + 1 msk
|
|
2 msk
|
dijonsenap, gärna
grovkornig
|
2 krm
|
svartpeppar, grovmald
|
1 tsk
|
Tillbehör
|
|
sparris, kokt
|
Sås
|
|
1 msk
|
|
1 1/2 dl
|
|
2 msk
|
portvin, rött
|
2 msk
|
kalvfond, konc. , eller
oxfond
|
1 tsk
|
majsstärkelse, (Maizena)
|
Tillagning:
20 min
1. Ansa
och skiva 2 lökar. Fräs dem i 1 msk smör. Blanda lök, senap och äggula. Salta
och peppra köttet. Bred fyllningen på biffarna och vik ihop, fäst med
tandpetare.
2. Ansa
och halvera 3 lökar. Stek dem på medelvärme i 1 msk smör tills de är helt
genomstekta.
3. Stek
biffarna i 1 msk smör i het stekpanna 2–3 min på varje sida. Ta upp biffarna
och håll dem varma.
4.
Vispa ur stekpannan med portvin, vatten och kalvfond. Sila skyn. Koka upp
och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Vispa ner smör. Servera
såsen till biffarna, sparris och färskpotatis.