20 pers
2,5 kg högrev
|
|
1 msk
|
salt
|
ca 3 liter
|
vatten
|
1
|
gul lök
|
1
|
morot
|
20 korn
|
svartpeppar
|
1 bit
|
ingefära, (ca 50 g)
|
Kryddblandning
|
|
2 msk
|
paprikapulver
|
1 msk
|
timjan
|
2 krm
|
svartpeppar, nymald
|
1 msk
|
vitlökspulver
|
1 tsk
|
chilipulver, rökigt
|
Tillbehör
|
|
asiatisk ketchup
|
Glaze
|
|
3 dl
|
asiatisk ketchup, se recept |
Tillagning: 30 min + 2
1/2 timme kokning
1. Lägg
köttet i en gryta och häll på vatten så att det täcker.
2. Koka
upp och skumma väl. Skala och slanta morot och lök. Skala och skiva ingefäran.
Lägg grönsaker, ingefära, salt och pepparkorn i grytan och sjud köttet under
lock tills det är riktigt mört, ca 2 1/2 timme. Ta upp köttet ur lagen, låt
svalna något och skär i 4–5 stora bitar.
3.
Blanda ihop kryddblandningen. Rulla köttbitarna i blandningen, ställ in i kyl
och låt stå ca 12 timmar.
4.
Grilla köttet på indirekt värme ca 5 min på varje sida. Pensla med glazen några
gånger under tiden.
5. Skär
köttet i ca 2 cm tjocka bitar. Servera med asiatisk ketchup.
Tips: Använd gärna buljongen från kokningen till sopp- eller grytbas.