Grillad högrev med asiatisk ketchup


20 pers

2,5 kg högrev
1 msk
salt
ca 3 liter
vatten
1
gul lök
1
morot
20 korn
svartpeppar
1 bit
ingefära, (ca 50 g)


Kryddblandning
2 msk
paprikapulver
1 msk
timjan
2 krm
svartpeppar, nymald
1 msk
vitlökspulver
1 tsk
chilipulver, rökigt


Tillbehör
asiatisk ketchup


Glaze
3 dl
   asiatisk ketchup, se recept

Tillagning: 30 min + 2 1/2 timme kokning

1. Lägg köttet i en gryta och häll på vatten så att det täcker.

2. Koka upp och skumma väl. Skala och slanta morot och lök. Skala och skiva ingefäran. Lägg grönsaker, ingefära, salt och pepparkorn i grytan och sjud köttet under lock tills det är riktigt mört, ca 2 1/2 timme. Ta upp köttet ur lagen, låt svalna något och skär i 4–5 stora bitar.

3. Blanda ihop kryddblandningen. Rulla köttbitarna i blandningen, ställ in i kyl och låt stå ca 12 timmar.

4. Grilla köttet på indirekt värme ca 5 min på varje sida. Pensla med glazen några gånger under tiden.

5. Skär köttet i ca 2 cm tjocka bitar. Servera med asiatisk ketchup.
Tips: Använd gärna buljongen från kokningen till sopp- eller grytbas.