Grillbricka med högrev, kyckling och fläskkotlett



Ingredienser 8 pers på buffé
Högrev
4 msk
japansk soja
1
vitlöksklyfta
1 msk
mald spiskummin
1 msk
mald koriander
1 msk
chiliflakes
1 msk
maltsirap
1 tsk
stötta fänkålsfrön
2
bitar högrev (à 400 g)
Tillbehör
gräddrostad potatis, se recept
tomatsallad, se recept
grekisk sallad, se recept
Kyckling
1 tsk
salt
1 msk
plockad timjan
1 msk
stötta fänkålsfrön
1
kyckling (ca 1,3 kilo)
Fläskkotlett
1 tsk
salt
1 1/2 dl
ljus sirap
1/2 dl
ättiksprit (12 %)
1 tsk
nymald svartpeppar
2
tjocka fläskkotletter med ben (à 400 g)
Tillagning: 45 min + 3 timmars koktid
1. Koka högreven i lättsaltat vatten ca 3 timmar. Skumma väl några gånger under tiden. Lyft upp och lägg köttet i press för att kallna.
2. Blanda ihop soja, sirap, pressad vitlök och kryddor till en glaze.
3. Kyckling: Tänd grillen. Klipp upp kycklingen på undersidan och tryck till den för att få en plattare kyck­ling. Klappa in kryddorna runt om. Grilla kycklingen på indirekt värme under lock ca 50 min tills den är genomstekt.
4. Kotlett: Koka ihop sirap, ättika och peppar till en simmig glaze. Krydda kotletterna med salt. Grilla dem indirekt under lock ca 30 min. Pensla med glaze mot slutet.
5. Grilla högreven och pensla hela tiden med glazen.
6. Skär kött och kyckling i bitar och servera med tillbehören.