Ingredienser 8 pers på buffé
Högrev
|
|
4 msk
|
japansk soja
|
1
|
vitlöksklyfta
|
1 msk
|
mald
spiskummin
|
1 msk
|
mald koriander
|
1 msk
|
chiliflakes
|
1 msk
|
maltsirap
|
1 tsk
|
stötta
fänkålsfrön
|
2
|
bitar
högrev (à 400 g)
|
Tillbehör
|
|
gräddrostad
potatis, se recept
|
|
tomatsallad,
se recept
|
|
grekisk
sallad, se recept
|
Kyckling
|
|
1 tsk
|
salt
|
1 msk
|
plockad timjan
|
1 msk
|
stötta
fänkålsfrön
|
1
|
kyckling
(ca 1,3 kilo)
|
Fläskkotlett
|
|
1 tsk
|
salt
|
1 1/2 dl
|
ljus sirap
|
1/2 dl
|
ättiksprit (12 %)
|
1 tsk
|
nymald
svartpeppar
|
2
|
tjocka
fläskkotletter med ben (à 400 g)
|
Tillagning: 45 min + 3
timmars koktid
1. Koka
högreven i lättsaltat vatten ca 3 timmar. Skumma väl några gånger under tiden.
Lyft upp och lägg köttet i press för att kallna.
2. Blanda
ihop soja, sirap, pressad vitlök och kryddor till en glaze.
3. Kyckling: Tänd
grillen. Klipp upp kycklingen på undersidan och tryck till den för att få en
plattare kyckling. Klappa in kryddorna runt om. Grilla kycklingen på indirekt
värme under lock ca 50 min tills den är genomstekt.
4. Kotlett: Koka
ihop sirap, ättika och peppar till en simmig glaze. Krydda kotletterna med
salt. Grilla dem indirekt under lock ca 30 min. Pensla med glaze mot slutet.
5.
Grilla högreven och pensla hela tiden med glazen.
6. Skär
kött och kyckling i bitar och servera med tillbehören.