Bakad gnocchi med bacon, tomat och mozzarella
Ingredienser
500 g färdigköpt gnocchi
250 g bacon, hackad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 tsk rökt paprika
1 kg hackade tomater
1 msk tomatpuré
näve körsbärstomater, halverade
1 tsk socker
2-3 msk grädde / yoghurt
En stor näve färsk persilja, hackad
salt och peppar
100 g mozzarella, skivad
Instruktioner
1.Värm ugnen till 200 ° C.
2 Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
3. Gör såsen under tiden.
4.Värm en stekpanna, stek bacon.
5.Ta bort det mesta av fettet och tillsätt sedan vitlök och rökt paprika och stek i 30 sekunder.
6.Tillsätt alla tomater och sockret och låt sjuda i 5 minuter.7.Ta bort kastrullen från värmen och rör i grädde / yoghurt, persilja och krydda.
8.Koka gnocchi i saltat vatten tills den börjar flyta upp till toppen. Ta med en hålslev och lägg till såsen.
9.Lägg över gnocchi och sås till en ugnssäker form och toppa med den skivade mozzarella.
10 Grädda i 10 minuter tills mozzarellan smält och blivit gyllene
11.Låt stå 5 minuter före servering.