Drunken Chicken Marsala with Tomatoes







Ingredienser

16 färska svampar, skivad
3 msk smör
2 vitlöksklyftor, hackad
1 dl torrt marsalavin
1 tsk majsstärkelse i 1 msk kallt vatten
2 msk grädde
½ tsk salt
1½ kg. skinn-och benfritt kycklingbröst
1 matsked olivolja
½ dl mjöl
1 tsk krydda + en nypa salt och peppar
1-2 dl körsbärstomater
färsk persilja

Instruktioner
1.Hetta 1 msk smör i en medelstor kastrull på medelvärme. Tillsätt svampen och stek i 8-10 minuter, gyllenbrun.

2.Tillsätt vitlök och vin - låt blandningen sjuda försiktigt för att minska vinet, under omrörning. Efter 15-20 minuter, tillsätt majsstärkelse, grädde och salt till marsala blandningen - det ska börja tjockna något.

3.Banka till kycklingbrösten. Skär dem i mindre, portionsbitar vid behov.

4.Blanda mjöl, kryddor och salt och peppar i en grund skål. Lägg i kycklingen i mjölblandningen tills de är täckta. Skaka av överflödet.

5.Hetta upp resterande 2 msk smör och olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek den mjöltäckta kycklingen ett par minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna och genomstekta.6.Tillsätt sås och svamp till stekpanna med kycklingen. Toppa med tomater och låt sjuda tills tomaterna har mjuknat. Servera med färsk persilja.