Ingredienser
15 laggar
- 2
1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk
bakpulver
- 2 msk
socker
- 1 krm
salt
- 2
1/2 dl mjölk (3%)
- 2 msk
smält smör
- 1 ägg
- smör
till stekning
- florsocker
att pudra över
Så här gör du:
15 portioner
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först
ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.
Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör
och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.
Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite
bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut. Pudra de
nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med tillbehören, Kolakräm med
banan och salta jordnötter eller Kanelkeso med äppel- och nötsallad.
ELLER
Ingredienser
Portioner: 4
1 ägg
2 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
1/2 tsk salt
2 msk margarin (eller smör)
Så här gör du
Detta recept är gjort för 4 portioner.
Vispa samman ägget och filmjölken. Tillsätt de torra
ingredienserna. Smält matfettet och vispa eller rör ner det i smeten.
Den ska vara tjock. Hetta upp en plättlagg eller liten
stekpanna och smörj den första laggen. Klicka ut ganska rikligt med smet i
hålen. Grädda tjocka plättar på svag värme.