Amerikanska pannkakor med mjölk eller filmjölk





Ingredienser

15 laggar

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl mjölk (3%)
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg
  • smör till stekning
  • florsocker att pudra över
Så här gör du:
15 portioner
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.
Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.

Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut. Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med tillbehören, Kolakräm med banan och salta jordnötter eller Kanelkeso med äppel- och nötsallad.


ELLER

Ingredienser
Portioner:  4
1 ägg
2 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
1/2 tsk salt
2 msk margarin (eller smör)
Så här gör du
Detta recept är gjort för 4 portioner.
Vispa samman ägget och filmjölken. Tillsätt de torra ingredienserna. Smält matfettet och vispa eller rör ner det i smeten.

Den ska vara tjock. Hetta upp en plättlagg eller liten stekpanna och smörj den första laggen. Klicka ut ganska rikligt med smet i hålen. Grädda tjocka plättar på svag värme.